PEF v novém kabátě: Dokončení interiérových úprav atria CEMS

Před začátkem zimního semestru akademického roku 2019/2020 byly na PEF dokončeny interiérové úpravy atria Centra ekonomicko-manažerských studií (CEMS). Cílem posledních úprav bylo sjednocení celkového designu atria a dotvoření příjemného prostředí pro studenty i zaměstnance.

Ve 2. nadzemním podlaží atria CEMS byly doplněny nábytkové sestavy zvané áčko (více informací naleznete v článku Smart nábytek) po jednom novém kusu na každém konci prostoru. Interiér nyní vhodně doplňují také stylová designová světla uprostřed atria (nad áčky) a v prostoru kavárny. Klidné prostředí kavárny spoluvytváří účelný perforovaný akustický podhled a zúžení vstupního prostoru přidanými nikami ladícími s celkovým designem interiéru atria.

Pod proskleným stropem obou světlíků byly zavěšeny nové světelné rámy, ve kterých byla využita původní světla a instalovány nové zářivky. Celý prostor je dále doplněn novými akustickými podhledy s LED osvětlením. V části kantýny a na obou koncích 2. podlaží, nad áčky, byly instalovány perforované akustické desky se zabudovanými liniovými světly v podélných pruzích. Každý podhled byl osazen ještě skrytým LED páskem vytvářejícím ambientní osvětlení prostoru a 10 bodovými světly, designově laděnými do černé doplňkové barvy interiéru. 

 

Od 7. října 2019 je opět v provozu kantýna PEF. Před otevřením však i tento prostor prošel dokončovacími úpravami. Konkrétně bylo předmětem úprav položení nové podlahy v provedení teraco (litá dlažba), změny byly provedeny také v dispozičním řešení. V části café a fresh baru byla praktičtěji umístěna skleněná vitrína a zadní stěna za barem byla osazena tmavým zrcadlem opticky zvětšujícím prostor. Celistvou designovou linku získala i část výdejny jídel, a to nejen novým salátovým barem, obložením výdejního pultu, ale také novým praktickým a funkčním nerezovým kuchyňským vybavením.

Autor fotografií: Matouš Pčola

Další články v rubrice

English ☰ Menu