Podání přihlášky ke studiu

Zajištění podmínek studia na ČZU od 26. 4. 2021

S platností od 26. 4. 2021 je možná účast na klinické a praktické výuce a praxi studentů posledních ročníků. Vzhledem k tomu, že semestr pro poslední ročníky již skončil, tak tuto možnost nevyužijeme. Kromě toho jsou pro všechny studenty povoleny individuální konzultace s účastí však pouze jednoho studenta a jednoho akademického pracovníka.

Pro ostatní ročníky se s ohledem na mimořádné opatření Ministerstva zdravotnictví nic nemění, a proto výuka pokračuje plně v distančním režimu s využitím online forem výuky, tak, jak tomu bylo doposud.

Poslední ročníky již vstoupily do zkouškového období, pro ostatní studenty začne 3. května. Současné podmínky umožňují v odůvodněných případech realizovat zkoušky kontaktním způsobem, v jeden čas však může být v místnosti maximálně deset osob. Proto bude ve velké míře využíváno distančních forem zkoušení, ať již ústní formou online přenosu v MS Teams nebo písemně formou testu v LMS Moodle.

Aktuálně platná mimořádná opatření Ministerstva zdravotnictví obsahují novou podmínku, která podmiňuje osobní přítomnost na vzdělávání (a tedy i na zkouškách nebo terénních cvičení) na vysoké škole negativním výsledkem preventivního R-PCR testu nebo preventivního antigenního testu. Tato podmínka se považuje za splněnou v případě laboratorně potvrzeného prodělání onemocnění COVID-19 (ve lhůtě do 90 dní) a v případě certifikátu o provedeném očkování.

Pro zajištění preventivního testování studentů ČZU je v areálu ČZU (parkoviště P1) zřízeno odběrové centrum, ve kterém se můžete v souladu s mimořádným opatřením MZDR nechat zdarma 1x za 3 dny testovat. Registrovat se můžete na https://www.staynegative.cz/staynegative-praha-6-suchdol v čase od 11-18 hodin. Preventivní testování studentů se bude provádět od 24. dubna 2021, a to s frekvencí nejméně jedenkrát za 7 dní. První test se provede první den osobní přítomnosti studenta na vzdělávání. Studenti mohou samozřejmě pro testování využít i jiné poskytovatele zdravotních služeb.

Soubory ke stažení

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.