Národní informační den 2018

O nových výzvách v programu Horizont 2020 v oblasti Life Sciences (věd o živé přírodě) informovali zástupci Evropské komise a Technologického centra AV ČR v Praze na Národním informačním dni, který se konal 11. října na České zemědělské univerzitě v Praze (ČZU).

Zástupce Evropské komise (generálního ředitelství pro výzkum a inovace) představil výzvy v oblasti potravinového zabezpečení, udržitelného zemědělství, mořského výzkumu a bioekonomiky. Seznámil posluchače s jednotlivými oblastmi výzvy a objemem financí vyhrazených pro dané oblasti.

Zástupkyně Technologického centra AV ČR představily výzvy v oblasti ochrany klimatu, životního prostředí, účinného využívání zdrojů a surovin a shrnuly dosavadní úspěšnost českých vědeckých týmů v programu H2020, zejména v oblasti společenské výzvy 2 a 5.

Zástupci ČZU seznámili účastníky s novými způsoby podpory mezinárodní spolupráce na ČZU, jakým výzvám ČZU čelí a jak se k těmto výzvám úspěšně staví. Program byl doplněn o přínosný pohled hodnotitele a zároveň úspěšného řešitele projektů Horizont 2020.

Celodenního programu se zúčastnilo přes 60 odborníků z celé České republiky. Prezentace jsou ke stažení níže nebo na research.czu.cz.

Národní informační den se konal na ČZU po čtvrté, je organizován vždy před vyhlášením výzev na další rok. ČZU jej organizuje ve spolupráci s Technologickým centrem AVČR. Obdobné akce za účasti evropských zástupců se konají pouze jedenkrát ročně v každé evropské zemi.

Podrobnosti k nové výzvě SC2 - Sustainable food security naleznete zde.
Podrobnosti k nové výzvě SC2 - Blue growth naleznete zde.
Podrobnosti k nové výzvě SC2 - Rural Renaissance naleznete zde.
Podrobnosti k nové výzvě SC5 - Greening the economy in line with the sustainable development goals (SDG's) naleznete zde.
Podrobnosti k nové výzvě SC5 - Building a low-carbon, climate resilient future: climate action in support of the Paris agreement naleznete zde.

 

 

Soubory ke stažení

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.