Podání přihlášky ke studiu

Letní škola v Číně 2017

V červenci 2017 se uskutečnil již čtvrtý ročník letní školy v Číně organizované ve spolupráci PEF ČZU a China Agricultural University v Pekingu. Pod vedením Ing. Jany Melezínkové a Ing. Fang Qi Ye se programu zúčastnilo celkem 24 studentů a dvoutýdenní rozvrh byl opět nabitý. Každoroční výhodou je účast několika čínských studentů, kteří se k našim připojili v Pekingu a byli zapojeni do výuky čínštiny, plánování kulturních aktivit (jako jsou tradiční čínská kaligrafie a medicína, tai chi, bojové umění wushu, čínská opera atp.). Zároveň se našim studentům stali oporou a novými kamarády v cizí zemi a doprovodili je na výlet do Zakázaného města a Letního paláce, na Velkou čínskou zeď, do muzeí a chrámů a v tradiční nákupní uličce Wangfujing jim ukázali, jak se jedí kobylky, stonožky, škorpióni a další „dobroty“ ze světa hmyzu.

V druhé části letní školy se studenti vydali letecky do města Xining a k jezeru Qinghai. Dále potom přes Tibetskou náhorní plošinu nasedli na 23 hodinovou cestu vlakem do Lhasy v Tibetu. Ve Lhase navštívili palác Potála patřící pod světové dědictví UNESCO a buddhistický chrám Jokhang, který je pro mnoho Tibeťanů nejposvátnější a nejdůležitější chrám v Tibetu. V rámci Tibetu navštívili ještě slané jezero Yamdrok a ledovec Karola. V nadmořské výšce přes 5 tisíc metrů někteří studenti zažili výškovou nemoc projevující se bolestí hlavy, závratí a nevolností, ale nakonec se všichni adaptovali a cestu si užili.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.