ČZU uspěla v žebříčku University Impact Ranking 2019

Žebříček se zaměřuje na cíle udržitelného rozvoje. ČZU se v něm umístila na prvním místě z českých univerzit.

University Impact Ranking sleduje cíle udržitelného rozvoje tak, jak je definuje Organizace spojených národů. V mezinárodním srovnání se Česká zemědělská univerzita umístila na 101. až 200. místě na světě. Nejlépe jsme byli hodnoceni za kvalitní pracovní podmínky, které škola nabízí svým zaměstnancům, v kategorii ekonomického růstu a v aktivitách v ochraně před klimatickou změnou. ČZU tak zaznamenala nejepší umístění z českých univerzit.
Žebříček hodnotil celkem 11 cílů udržitelného rozvoje, mezi které patří dobré zdraví a pohoda, kvalitní vzdělávání, rovnost žen a mužů, ekologie a trvalá udržitelnost, ochrana před klimatickou změnou či například aktivity podporující očanskou společnost.
Pro umístění v celkovém žebříčku musely zúčastněné univerzity vyplnit alespoň čtyři z 11 vybraných oblastí neboli cílů. Celkové umístění vzniklo na základě tří nejlepších výsledků. ČZU se umístila ve všech 11 oblastech, jichž se účastnila.

 

Celkové výsledky České zemědělské univerzity v Praze

Cíl Umístění ČZU
Zdraví a kvalitní život 301+
Kvalitní vzdělávání 201–300
Rovnost mužů a žen 201–300
Důstojná práce a ekonomický růst 19
Průmysl, inovace a infrastruktura 201–300
Snižování nerovnosti 101–200
Udržitelná města a obce 101–200
Odpovědná výroba a spotřeba 62
Ochrana před klimatickou změnou =64
Mír, spravedlnost a silné instituce 201+
Partnerství ke splnění cílů 101–200

 

Celkové výsledky jsou k dispozici tady.

Nového žebříčku společnosti Times Higher Education se zúčastnilo více než 400 univerzit ze 76 zemí světa. Z českých univerzit uspěla také Univerzita Palackého v Olomouci.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.