Podání přihlášky ke studiu

Life Sciences Film Festival 2017

Ve dnech od 16. do 20. října 2017 se bude na naší univerzitě konat 7. ročník mezinárodního festivalu dokumentárních filmů s tématikou věd o životě Life Sciences Film Festival.

Festival uvede celkem 36 filmů, z nichž 27 filmů bude soutěžit o Velkou cenu LSFF a 9 filmů bude promítáno v rámci informativní projekce v aule ČZU. Českou republiku letos zastupují v soutěži dva filmy „Živý plášť Země - Geoderma” Ladislava Mika a Ivana Stříteského a „Svět podle termitů” Jana Hoška.

Přehled všech promítaných filmů a krátké informace naleznete v katalogu filmů LSFF.

Programové tipy LSFF 2017:

Pondělí 16. 10. 2017

  • 15:40 - iRonie - Film zkoumá vztah mezi člověkem a technikou z perspektivy telefonu. Tento ručně kreslený animovaný film vychází z básně „Sedm miliard“. Báseň napsal režisér filmu, který vyhrál dvě národní básnické soutěže.
  • 15:50 - diskuse na téma „Digitalizace touhy“ za účasti ekonoma Tomáše Sedláčka a dalších hostů. 
  • 17:30 - Budiž světlo - Na jihu Francie vědci brzy dokončí přístroj, na němž pracují již desítky let: jedná se o umělou hvězdu, která by mohla poskytovat čistou energii po miliony let. Podaří se vědcům přijít na kloub nukleární fúzi, nebo se honí za přeludem?

Všechny filmy z katalogu LSFF 2017 si můžete v průběhu festivalu individuálně promítnout ve Studijním a informačním centru (SIC), místnost č. 140 v době od 10:00 do 19:00.

Všechny projekce jsou zdarma, na některé doprovodné akce bude nutné se zaregistrovat.

Oficiální trailer 7. ročníku Life Sciences Film Festival.

Další informace naleznete na stránkách festivalu.

Soubory ke stažení

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.