Katedra obchodu a financí ve spolupráci s Českou společností pro jakost, z. s. nabízí studentům volitelného předmětu Certifikace potravin (EUE09E) v magisterském studiu v letním semestru 2019/2020 možnost získat oficiální certifikát „Technik HACCP“, který mohou následně uplatnit ve své praxi. Předmět je určen studentům PAEN (2. ročník) a PAAN (1. ročník). Certifikáty „Technik HACCP“ vydává nezávislý akreditovaný certifikační orgán Česká společnost pro jakost, z. s. Bližší informace najdete také v přiloženém dokumentu. Cena certifikátu pro studenty, kteří absolvují předmět Certifikace potravin (EUE09E), je 400 Kč.
Systém HACCP patří mezi základní certifikovatelné standardy napříč agro-potravinářským sektorem včetně gastronomie. Zavedení systému HACCP a jeho udržování je ze zákona povinné pro všechny výrobce a prodejce potravin a pokrmů včetně veřejného stravování.
Výhodou při získání certifikátu je absolvování předmětu Obchod s potravinami ve 2. ročníku bakalářského studia, ale rozhodně jeho absolvování není podmínkou k získání certifikátu.