Studentka ČZU druhá na SAS Prize 2019

Radka Horníková, čerstvá absolventka bakalářského oboru Informatika na Provozně ekonomické fakultě ČZU v Praze, získala za svou bakalářskou práci významné ocenění od společnosti SAS. V rámci soutěže SAS Prize 2019 byla její práce vyhodnocena jako druhá nejlepší z jedenácti přihlášených závěrečných studentských prací. Radka zpracovávala svou bakalářskou práci na Katedře statistiky PEF na téma Predikce nesplacení půjčky. Studentka pracovala s klientskou databází z oblasti přímého úvěrování. K vlastnímu řešení byla využita metodika CRISP-DM a vlastní statistické modelování a sestavení prediktivního modelu bylo provedeno v softwaru SAS.

SAS Prize je soutěž každoročně organizovaná SAS Institute ČR. Hodnocení studentských prací vykonává tým nezávislých odborníků společnosti SAS na základě následujících kritérií:

  • Možnost praktického využití výsledků práce,
  • správná aplikace metod SASu pro řešení daného problému a objem aplikovaných postupů SAS,
  • inovativní využití nástrojů SAS pro uchopení dané problematiky.

Katedra statistiky PEF ČZU má se společností SAS Institute dlouhodobou spolupráci. Již více než 20 let probíhá výuka vybraných předmětů katedry v softwaru SAS, stejně tak se software využívá k analytické a vědeckovýzkumné činnosti. Po roce 2010 se spolupráce katedry se společností SAS rozšířila o možnost udělovat studentům certifikáty SAS, které stvrzují jejich schopnost využívat software na pokročilé úrovni.

Studentce Radce Horníkové srdečně blahopřejeme k významnému umístění a přejeme mnoho úspěchů i v dalším studiu na PEF!

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.