PEF na Festivalu vědy 2019

4. 9. 2019 se PEF zúčastnila 7. ročníku Festivalu vědy v Dejvicích. Tématem letošního festivalu byla "Věda v profesích".

Festival vědy, který se koná v Dejvicích na Kulaťáku již od roku 2011, je společným projektem vysokých škol, akademických a volnočasových institucí. Jeho cílem je přiblížit vědu široké veřejnosti a představuje nejen přírodovědné a technické obory, ale i praktické ukázky, zajímavé soutěže a kvízy a nevšední pokusy, to vše pod širým nebem.

Provozně ekonomickou fakultu zastupoval tým HUBRU s virtuální realitou (VR) a návštěvníci si mohli vyzkoušet 2 aplikace přímo z produkce této unikátní laboratoře. O virtuální realitu je velký zájem, o čemž svědčily i neustálé fronty malých i velkých, kteří čekali na to, aby si mohli nasadit VR brýle a přenést se do jiného světa.

Krásné počasí přilákalo na festival rekordní počet návštěvníků - dle pořadatelů dosáhl očekáváného čísla 17 tisíc.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.