Podání přihlášky ke studiu

Letní škola v Číně 2016

V srpnu 2016 se uskutečnil třetí ročník letní školy v Číně organizované pod vedením Ing. Jany Melezínkové a Bc. Fang Qi Ye. Programu se celkem zúčastnilo 28 studentů a dvoutýdenní rozvrh byl opravdu nabitý. Výhodou byla účast několika čínských studentů, kteří se k našim připojili v Pekingu a byli zapojeni do výuky čínštiny, plánování kulturních aktivit (jako jsou tradiční čínská kaligrafie a medicína, tai chi, bojové umění wushu, čínská opera atp.). Zároveň se našim studentům stali oporou a novými kamarády v cizí zemi a doprovodili je na výlet do Zakázaného města a Letního paláce, na Velkou čínskou zeď, do muzeí a chrámů a v tradiční nákupní uličce Wangfujing jim ukázali, jak se jedí kobylky, stonožky, škorpióni a další „dobroty“ ze světa hmyzu.

LŠ v Číně - tradiční čínské masky    


Letošní novinkou a úspěchem byl podpis smlouvy s University of Electronic Science and Technology of China (UESTC) v Chengdu, kde v druhé části letní školy probíhala výuka a přednášky. V budoucnu bude spolupráce mezi ČZU a UESTC rozšířená i na výměnu studentů a vyučujících. Město Chengdu se nachází v provincii S'-čchuan - oblasti, kde se podávají nejpálivější pokrmy v celé Číně. 

Velkým zážitkem byla pro všechny návštěva chovné stanice pandy velké, kde je vybudováno vědecké centrum a studenti zde mohli vidět jak dospělé jedince, tak mláďata v inkubátorech. 

Z Chengdu pokračovali studenti do města Guilin (oblast Yangshuo), finální destinace letní školy, kde strávili poslední 3 dny a mimo jiné navštívili terasovitá rýžová políčka a projeli se lodí po řece Li, která je po obou stranách olemovaná vápencovými homolemi.

    

Pro informace ohledně dalšího ročníku letní školy v Číně sledujte webové stránky ČZU -> Mezinárodní vztahy -> Mezinárodní spolupráce -> Letní školy v Asii.

Aktualita

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.