Letní škola v americkém státě Florida 2016

Letošním rokem se uskutečnila první letní škola v americkém státě Florida. Jednalo se o program s  dlouholetým partnerem Indian River State College, kterého se zúčastnilo 10 studentů České zemědělské univerzity v Praze, pod dohledem Ing. Ivy Pintové a Edmonda Gradyho. Celá letní škola začala návštěvou New York City a pokračovala s mezizastávkou ve Washingtonu DC. Poté byl přesun do Fort Pierce na Floridě, kde studenti absolvovali dvoutýdenní workshopy a exkurze nejen s profesory z IRSC, ale také s odborníky z Bank of America, Walmart, Acura cars.

      

Po oficiálním programu letní školy měli studenti příležitost navštívit Universial studio, Disneyland, NASA a Aligátoří farmu v Orlandu. V této spolupráci budeme pokračovat i v příštím roce.

Kolektiv         

Letní škola očima studentky:

„Jako studentka PEF jsem fakultě vděčná za nově vzniklou možnost vycestovat a studovat ve Spojených státech amerických, na partnerské škole Indian River State College, v rámci programu letních škol. Byla to jedinečná studijní příležitost, kde jsme měli nejen možnost porovnat americký systém s tím na naší univerzitě, ale i pochopit kulturní rozdíl. Zúčastnili jsme se několika přednášek s profesionály ve svém oboru, které nám předaly poznatky z praxe a rozšířily obzory, získané z teorie již odstudovaných předmětů na ČZU. Dále jsme podstoupili exkurze, kde jsme mohli v zákulisí nahlédnout, jak americké firmy fungují v reálném životě. Uplatnili jsme zde prezentační schopnosti a samozřejmě jazyk, který jsme aktivně používali, a doufám, že i zdokonalovali. Mimo školní program jsme cestovali. Začali jsme v New Yorku a přes Washington DC se přemístili na Floridu. Strávili jsme víkend v Miami a také několik dní v Orlandu. Vždy jsem si přála podívat se do Disneylandu, Universal Studios, NASA a ochutnat aligátora na aligátoří farmě a to vše se mi splnilo. Ve Philadelphii jsme si vyběhli Rockyho schody a v Bostonu mohli předstírat, že jsme studenty Harvardu. Společnost nám po celou dobu dělali supervisoři Ing. Iva Pintová, administrátorka programu EM a Edmond Grady, profesor naší fakulty, kteří zařizovali veškeré potřebné a organizační záležitosti a byli nám neustále k dispozici. Bez této příležitosti bych se do Států možná nikdy nepodívala a určitě si nevyzkoušela býti tam studentem. Doufám, že fakulta bude i nadále pokračovat v rozvoji a podpoře těchto studijních programů v zahraničí a patří ji za to obrovské díky.“ (Nikol Boháčková)

Aktualita

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.