Fakulta se zúčastnila prestižní události ECOMONDO 2023

Zástupci Centra projektů, inovací a transferu technologií PEF se nedávno zúčastnili události ECOMONDO 2023, prestižního mezinárodního veletrhu zaměřeného na zelenou a cirkulární ekonomiku, který se konal od 7. do 10. listopadu v Rimini (Itálii). Tento veletrh, navštívený více než 100 000 účastníky, je považován za klíčové místo pro inovace v oblasti udržitelnosti v Evropě.

Letošní ročník byl opět jedinečnou platformou pro setkání s předními odborníky z různých oblastí, jako jsou zemědělství, doprava, bioenergie, textilní průmysl, likvidace odpadů, správa vody a udržitelné městské strategie. Důraz byl kladen na prozkoumání strategií EU v oblasti environmentálního rozvoje.

Naši zástupci se aktivně zapojili do několika konferencí a odborných diskusí, kde prezentovali naši fakultu a univerzitu. Diskutována byla řada témat, od měření uhlíkové stopy, přes projekty cirkulární modré (bio)ekonomiky ve Středomoří, až po regulace v oblasti odpadů a udržitelná řešení v projektech financovaných EU. Tato fóra nám poskytla strategickou platformu pro prozkoumání aplikací pro nadcházející výzvy Horizon Europe.

Událost ECOMONDO byla pro naši fakultu nejen o obohacení o nové poznatky v oblasti udržitelného rozvoje, ale také o možnosti zapojit se do globálního dialogu o environmentálních problémech a s tím souvisejících ekonomických otázkách. Zástupci CPITT navázali cenné kontakty a zahájili korespondenci s klíčovými zainteresovanými stranami.

Je naší ambicí, aby tato cenná zkušenost inspirovala nejen naše současné studenty a akademické pracovníky, ale také posloužila jako most k budoucím mezinárodním projektům fakulty.

Další články v rubrice

English ☰ Menu

Na webových prezentacích České zemědělské univerzity v Praze (pod doménou czu.cz) používáme soubory cookies. Tyto soubory nám poskytují možnosti, jak lépe poskytovat služby a dále nám pomáhají analyzovat výkon webu. Informace o tom, jak naše weby používáte, můžeme sdílet se svými partnery působícími v oblasti sociálních médií, inzerce a analýz. V nastavení si můžete následně vybrat, které cookies můžeme používat. Svůj udělený souhlas, můžete kdykoliv změnit či odvolat.